CZ | EN | DE
nejkov@nejkov.cz
+420 604 828 981

Vítejte v Nejkov s.r.o.

Jsme experti na frézování tvarových dílů z různých materiálů, výrobu a opravy forem i střižných nástrojů. Vyrobíme vám náhradní díly, prototypy i sérii obrobků přesně podle vašich požadavků. Dokážeme opracovat nerezové a hliníkové odlitky. Nebo vám prostě jen poradíme.

Kvalita

Naší prioritou je kvalitní výrobek za rozumnou cenu.

Flexibilita

Krátké termíny dodání, rychlá reakce při změnách výrobků.

Komplexní služby

Zajistíme veškeré služby spojené s výrobou vašeho dílu.

Zkušenosti

Mnohaleté zkušenosti v oboru. Učili jsme se od nejlepších.

Vlastní produkty

Výroba vlastních, námi vyvinutých a vyráběných součástí a zařízení.

Pracujeme na moderních strojích a využíváme kvalitní nástroje od ověřených dodavatelů. Naše softwarové vybavení je stále aktualizováno a vylepšováno. Postupy a vytíženost strojů jsou sledovány a analyzovány tak, abychom docílili minimálních nákladů při zvyšování požadavků na rychlost a výslednou kvalitu obráběných dílů. V týmu máme jen zkušené zodpovědné pracovníky.

Menší kolektiv zaručuje rychlou reakci na vaše požadavky. Jsme schopni pružně měnit výrobu a dochází k přímému předávání zkušeností mezi kolegy. Jako zákazník jednáte přímo s technikem zodpovědným za finální produkt. Udržujeme stále volné kapacity strojů pro nárazovou potřebu vyrobit, nebo jen opracovat vaše díly. Využíváme 5-ti osé CNC stroje různých velikostí a jiné naše vybavení, abychom minimalizovali výrobu v kooperaci a prodlužovali tím čas výroby.

 

Dokážeme vyrobit kompletní díl včetně skenování, konstrukce, povrchových úprav a montáže. Nejsme zaměřeni jen na obrábění materiálu, ale dodáme veškeré potřebné služby potřebné k předání hotového výrobku tak jak vyžadujete.

Naši technici mají mnohaletou praxi v oblasti obrábění a ovládání CNC strojů. Jsme zkušení v užívání CAD/CAM aplikací a našimi partnery jsou výhradně osvědčení specialisté ve svém oboru, kteří zaručují námi požadovanou kvalitu u technologií, které kooperujeme.

Poskytujeme rovněž poradenství v oblasti obrábění, využívání CAD/CAM aplikací a technologické přípravě výroby.

 

Během naší činnosti jsme vytvořily řadu vlastních otestovaných upínacích zařízení a přípravků, které nabízíme a jsem schopni je modifikovat pro potřeby našich zákazníků. Máme vlastní systém skladování. Vyvinuly jsme informační systém přímo pro potřeby naší firmy. Pro ovládání a komunikaci s CNC stroji  využíváme vlastní softwarové aplikace zrychlující činnost programátorů a obsluhy strojů.

Naše služby

Provádíme komplexní služby v oblasti vývoje a výroby součástí, nástrojů pro vstřikování plastu, gumy, tlakového lití hliníku a střižných nástrojů.
Dále pak opravy, údržbu nástrojů a výrobu náhradních komponent nejen námi vyráběných sestav. Poskytujeme služby v oblasti třískového i elektroerozivního obrábění, laserového navařování, broušení a ručního opracování dílů. Jsme vybaveni moderními CAD/CAM systémy, pro které poskytujeme i poradenství a technickou podporu.

Zakázková výroba

Kusová výroba dílů dle požadavků zákazníka.

Výroba nástrojů

Výroba forem a nástrojů od konstrukce až po lisování

Opravy a modifikace

Opravy a modifikace tvarových částí vstřikovacích forem. Výroba náhradních dílů.

CAD/CAM

Technickou podpora a poradenství v oblasti CAD/CAM systémů.

 

Kusová a malosériová výroba frézovaných dílů všech velikostí a tvarů. Obrábíme různé druhy materiálů od plastových dílů přes nerezovou ocel, duraly až po kalenou ocel tvrdosti do 62HRC. Disponujeme tří a pětiosými CNC frézkami. Máme zkušenosti s plynulým pětiosým frézováním a jsme pro tento způsob obrábění softwarově vybavení. V případě složitých tvarových dílů si sami navrhujeme upínače a technologické úpravy na dílu tak, aby jeho výroba byla co nerychlejší a nejlevnější. Veškeré zpracování dokumentace probíhá přímo u nás. 

 

Konstrukce, vývoj, výroba a montáž forem pro vstřikování plastů, gumy a tlakové lití hliníku. Formy jak pro sériovou výrobu, tak formy prototypové ze slitin hliníku, nebo nástrojových nekalených materiálů. Výroba střižných, postupových nástrojů a dílů pro jednoúčelové stroje. Údržba a opravy nástrojů. Zajistíme MoldFlow analýzu na tečení, deformace i chladnutí materiálu. Provedeme vlastní vzorkování před dodáním formy jako celku. Pro modifikaci a opravy již vyhotovených forem si sami zajistíme skenování a proměření tvarů, návar a finální opracování.

 

 

Opravy vstřikovacích forem a jiných nástrojů. Zrychlená výroba nových dílů, v případě poškození přímo z kalených polotovarů, nebo oprava návarem a obrobením dotčených ploch. Při požadavku na změnu tvaru výlisku provedeme sami konstrukční změny a navrhneme nutné úpravy částí nástrojů, které následně aplikujeme na původní díly. Zajistíme vše, včetně skenování, zpracování 3D dat, případně vzorkování .

 

Poskytujeme technickou podporu a poradenství v oblasti CAD/CAM systémů. Ladíme postprocesory pro vybrané CAM systémy. Na zakázku vytváříme programy pro CNC stroje a ladíme technologii přímo u zákazníků. Jsme schopni navrhnou přípravky a nástroje, odladit obrábění na našich strojích a následně zavést sériovou výrobu v prostředí vaší firmy. Pro účely naší výroby jsme vytvořili řadu podpůrných aplikací pro úpravu a přenos NC-kódů, sledování vlastního běhu CNC strojů. Všechny výrobní informace jsou centralizovány v námi navrhnutém informačním systému.

 

O nás

Firma NEJKOV, s.r.o. nabízí špičkové strojírenské služby. Naše jedinečnost tkví ve spojení specialistů na konstrukci, vývoj, práci s CAD/CAM systémy a týmu špičkových operátorů CNC strojů a mechaniků. Snažíme se stále zdokonalovat, vylepšujeme prostředí a mechanismy výroby tak, abychom docílili kratších výrobních časů a zlepšovali kvalitu vyráběných dílů.

 

Snažíme se udržovat stabilní tým odborníků a lidí, které práce baví. Spolupracovníky si vybíráme nejen podle zkušeností a dovedností, bereme ohled na osobnost a schopnost začlenit se do stávajícího kolektivu.
Výsledkem pak je velmi kvalitní práce a stálí zákazníci, kteří se k nám neustále vracejí. Nebojíme se nových výzev a jsme schopni vyřešit problémy, které jiné firmy nezvládají.

  • 2021
    Nastěhování do vlastních výrobních prostor a pronájem části haly firmě PRO LASER s.r.o.
  • 2018
    Rozšíření výroby do oblasti elektroerozivního obrábění.
  • 2017
    Převod strojníího vybavení a zaměstnanců z oddělení třískového obrábění do nově založené firmy Nejkov s.r.o. 
  • 2012
    Firma se rozšiřuje o třískové obrábění. Vyrábí se formy pro gumové výlisky. Ve spolupráci s firmou PRO LASER s.r.o. se opravují formy na plast a tlakové lití hliníku.
  • 2011
    Ing. Adm Guryča přebírá podíl ve výrobní firmě zaměřené na elektroerozivní drátové řezání. 
  • 2010
    Ing. Adam Guryča zakládá živnost pro poradenství a technickou podporu v oblasti CAD/CAM systémů.
 

Zajímavé projekty

<p>Několik zajímavých projektů, na kterých aktuálně pracujeme, nebo byly zdárně ukončeny. Ukázky vyráběných dílů a forem pro naše zákazníky. Historický průřez naší činnosti a také zábavy, kterou jsme spolu užili.</p>

Technologie

Obrábíme na tříosých strojích do velikosti X = 1 200mm, Y = 600 mmm, Z = 700mm. Maximální váha obrobku je 1 500Kg. Naše pětiosá centra mají velikost stolu do průměru 600mm a jsme schopni na ně ustavit díly do 300 Kg. Stroje lze osadit elektrovřetenem umožňujícím až 80 000 ot/min, což nám umožňuje frézovat nástroji od průměru 0.3mm a to do materiálů tvrdosti blížící se 62 HRC. Elektroerozívní obrábění provádíme na strojích s rozměry pojezdů X = 650mm, Y= 450mm a Z = 350mm, do váhy obrobku 1 500 Kg. Kromě CNC obráběcích strojů máme k dispozici technologie pro laserové navařování, rovinné broušení, řezání a ruční opracování dílů.

Jsme vybaveni moderními CAD/CAM systémy umožňující programovat pětiosé plynulé frézování i čtyřosé drátové řezání. Pro třískové obrábění využíváme výhradně tepelné upínání nástrojů.

Pro získávání strojů využíváme projekty Evropských fondů pro regionální rozvoj OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. Aktuální je podpora čerpána za dvou projektů:

  • CZ.01.2.06/0.0/0.0/18_240/0017114  Pořízení výrobní technologie pro Nejkov s.r.o. (Pětiosý stroj pro třískové obrábění)
  • CZ.01.2.06/0.0/0.0/19_248/0021885 Pořízení výrobní technologie pro přesnou strojírenskou výrobu - drátové řezání a hloubení.

Naši klienti

Našimi klienty jsou jak velké nadnárodní společnosti, tak malí živnostníci působící v regionu. Aktuálně vyrábíme pro více jak 20 stálých zákazníků a stále navazujeme kontakty s novými. Nebojte se nás oslovit. Budeme se Vám rádi věnovat.

 

Kontakty

V případě dotazů, nás kontaktujte na telefon, nebo e-mail. Rádi Vám připravíme nabídku pro Váš projekt.

Fakturační adresa

Nejkov s.r.o.
Bánov 739
687 54 Bánov

IČO: 06187218
DIČ: CZ06187218

DUNS číslo: 495887362

Provozovna

Nejkov s.r.o.
Pod Světlovem 1038
687 71 Bojkovice

Ukázat na mapě

GPS: 49.0349319N, 17.8044711E

Kontaktní osoba

Ing. Adam Guryča
jednatel firmy

+420 604 828 981

nejkov@nejkov.cz

Napište nám

Všechny položky jsou povinné.